500g kokte poteter
ca. 2 dl glutenfritt mel + mel til utbaking
15 g smør
1/2 ts salt
Mal potetene varme med salt og smør til mos. Jeg bruker stavmikser, synes deigen blir mer seig og lettere å arbeide med. Avkjøl mosen i kjøleskap. Bland mel i potetmosen. Del deigen i emner og kjevl ut tynne runde leiver på størrelse med en asjett (jeg stikker ut hjerteformen med en stor pepperkakeform). Bruk nødvendig med mel til utbakingen. Børst av overflødig mel. Stek lompene på takke eller i tørr stekepanne. Stekes på hver side til de får brune flekker. Stable de stekte lompene oppå hverandre og dekk med et håndkle så de holder seg myke. Jeg pleier å legge håndkleet i en plastpose.
Glutenfrie lomper kan lett bli for tørre. Tips for å unngå dette bruk minst mulig mel og stek de raskt på hver side. Hvis de stekes for lenge blir de harde og tørre. Melmengden avhenger av hvor mye stivelse det er i potetene. Noen ganger bruker jeg mindre mel enn det som står i oppskriften, mens andre ganger må jeg bruke mer.
Lompene smaker best nystekte, men kan også fryses.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar