15. desember 2014

Glutenfri sjokolademoussekake



Nemesisbunn:
100 g sukker
45 g vann
2 egg
1 eggeplomme
100 g smør i terninger

100 g hakket kokesjokolade




Ta sjokolade og smør i en hurtigmikser. Kok opp vann og sukker. Sett på maskinen og spe med dette oppi.  Tilsett egg og eggeplomme til slutt. Kle en rund springform (22/24) med bakepapir. Hell blandingen i formen og stek nederst i ovnen på 180 ° i ca. 20 min. La bunnen avkjøles. Settes så inn i kjøleskap noen timer. 


Sjokolademousse:
300 g kokesjokolade
100 g smør
50 g sukker
4 store egg

Smelt sjokoladen forsiktig. Bruk gjerne vannbad. Jeg bruker laveste varme på min induksjonsovn.  Tilsett smøret i den varme sjokoladen og la det smelte. Del eggene og rør forsiktig inn en og en plomme i sjokolademassen. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk til sukkeret har løst seg opp og den har blitt blank. Bland inn litt og litt  av eggehviteblandingen i sjokolademassen. Når alt er blandet helles det over kakebunnen. La kaken stå i kjøleskapet i minimum ett par timer. Jeg pleier å la den stå til dagen etter. Ta kaken forsiktig ut av formen og pynt med friske bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar