Nemesisbunn:
100 g sukker
45 g vann
2 egg
1 eggeplomme
100 g smør i terninger
100 g hakket kokesjokolade
Ta sjokolade og smør i en hurtigmikser. Kok opp vann
og sukker. Sett på maskinen og spe med dette oppi. Tilsett egg og eggeplomme til slutt. Kle en
rund springform (22/24) med bakepapir. Hell blandingen i formen og stek
nederst i ovnen på 180 ° i ca. 20 min. La bunnen avkjøles. Settes så inn i kjøleskap
noen timer.
Sjokolademousse:
300 g kokesjokolade
100 g smør
50 g sukker
4 store egg
Smelt sjokoladen forsiktig. Bruk gjerne vannbad. Jeg bruker
laveste varme på min induksjonsovn. Tilsett smøret i den varme sjokoladen og la
det smelte. Del eggene og rør forsiktig inn en og en plomme i sjokolademassen.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk til sukkeret har løst seg opp
og den har blitt blank. Bland inn litt og litt
av eggehviteblandingen i sjokolademassen. Når alt er blandet helles det
over kakebunnen. La kaken stå i kjøleskapet i minimum ett par timer. Jeg pleier å la den stå til dagen etter. Ta kaken forsiktig ut av formen og
pynt med friske bær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar