Inspirasjon til denne kaken har jeg fått fra min yogalærer Ellen.
• 2 appelsiner
• 6 egg
• 1 ts bakepulver
• 1/2 ts natron
• 200 g (malte) mandler
• 250 g rårørsukker
• 50 g kakao
Kok appelsinskall
(ikke det hvite) og appelsinkjøttet sammen med litt vann i ca. en time.
Etterfyll
med vann underveis, så det ikke koker inn.
Varm ovnen til 180
°C.
Smør og dekk en 20
cm kakeform med bakepapir.
Kvern mandlene i en blender.
Tilsett de kokte appelsinene og de andre
ingredienser og kjør til en jevn røre.
Hell røren i formen.
Stek i ca. en time
(kontroller etter 45 minutter)
La kaken avkjøles i
formen på rist.
Pynt gjerne kaken med sjokoladeglasur (sjokoladeganache) og friske bær. Denne kaken har lang holdbarhet og smaker bedre etter noen dager.
Pynt gjerne kaken med sjokoladeglasur (sjokoladeganache) og friske bær. Denne kaken har lang holdbarhet og smaker bedre etter noen dager.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar