1. desember 2014

Glutenfri sjokoladekake med mandler og appelsin

Inspirasjon til denne kaken har jeg fått fra min yogalærer Ellen.



  2 appelsiner
  6 egg
  1 ts bakepulver
  1/2 ts natron
  200 g (malte) mandler
  250 g rårørsukker
  50 g kakao





Kok appelsinskall (ikke det hvite) og appelsinkjøttet sammen med litt vann i ca. en time. 
Etterfyll med vann underveis, så det ikke koker inn.
Varm ovnen til 180 °C.
Smør og dekk en 20 cm kakeform med bakepapir.
Kvern mandlene i en blender. 
Tilsett de kokte appelsinene og de andre ingredienser og kjør til en jevn røre.
Hell røren i formen.
Stek i ca. en time (kontroller etter 45 minutter)
La kaken avkjøles i formen på rist.

Pynt gjerne kaken med sjokoladeglasur (sjokoladeganache) og friske bær. Denne kaken har lang holdbarhet og smaker bedre etter noen dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar